13 Mayıs 2013 Pazartesi

SANAT ETKİNLİKLERİ


Beceri ve üretkenliğin bileşkesidir sanat. Çocuğun zihinsel, bedensel ve sosyal gelişiminde sanatsal etkinliklerin önemi büyüktür. Günümüzde de sanatın insan yaşamındaki önemli yeri ve eğitimdeki gerekliliği tartışılmaz.

Okul öncesi eğitimde sanatın önemine değindiğimizde, bu yaş grubunda aktif öğrenme için de en uygun ortam oyunun yanı sıra sanat etkinliğiyle oluşur. Okul öncesi dönemde aktif öğrenme ortamı oluşturarak çocuklarımıza vereceğimiz sanat etkinliği ile onlara sanatsal bakış, açısını estetik değerler kazandırmayı ve üretici düşünebilen geleceğin bireylerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın grup içinde iş birliği yapmaları gerekirse lider olabilmelerini çevresindeki kişilerle doğru ilişkiler kurabilmelerini destekliyoruz.
Çocuk Gelişiminde sanatsal etkinliklerin önemi

Çocukların her türlü gelişiminde sanatsal etkinliklerin önemi de tartışılamaz

Üretkenliğin
http://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif yeteneğin ve yaratıcılığın bileşkesidir sanat. Çocuğunuzun zihinsel bedensel ve sosyal gelişiminde sanatsal etkinliklerin önemi de tartışılamaz. Eğer çocuğunuzun herhangi bir yeteneği olmadığını düşünüyorsanızhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif belki de yanılıyorsunuzdur. Ona kendi yeteneklerini keşfedebileceğihttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif içindeki cevheri çıkarabileceği yeterli bir ortamı sağlamamış da olabilirsiniz... 

Her 
anne-baba çocuklarının geleceği ve becerileri ile ilgili hayaller kurarhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif beklentiler geliştirir. Nasıl bir kişiliğe sahip olacağı veya hangi mesleği yapacağının yanında becerilerinin neye yatkın olacağı da erken yaşlardan itibaren aile içinde konuşulur. Bu becerilerin içinde de çocuğunun sanatın bir dalı ile uğraşması çoğu ebeveynin tercihidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder